insigne kop KHM St.-Pancratius
Concerten en evenementen 2018

Informatie over onze eerdere activiteiten van dit en vorig jaar vindt u onder 'Journaal'


vr 18 mei 2018
Florence Nightingale Concert - Theater Heerlen
mantelzorg2aInmiddels een traditie dit bijzondere concert, bedoeld om de vele vrijwilligers die op enigerlei wijze een hulpbehoevende medemens bijstaan, een compliment te geven en een gezellige avond te bezorgen als dank voor het goede werk dat zij doen.

LogoParkstadTheatersVrijdag 18 mei a.s.
Aanvang: 19.30 u.  
Entree: € 19,50

Aan het concert werken dit jaar mee:
Carla-Maffioletti-foto-Wim-Langohr1.jpgCarla Maffioletti   http://www.carlamaffioletti.com

De sopraan Carla Maffioletti  is van Braziliaanse afkomst maar heeft ook Italiaans en Nederlands bloed in haar genen. Zij studeerde zang en klassiek gitaar aan de Universiteit UFRGS haar land Brazilië. In 1998 verhuisde ze naar Maastricht om te studeren bij Mya Besselink aan het Conservatorium van Maastricht. In 2000, na haar enorme succes bij de Münchner Singschul’ in Duistland, werd zij verder gevormd door de geprezen noord Amerikaanse sopraan Reri Grist. Sinds 2002 is zij een van de solisten bij de beroemde violist en dirigent Andre Rieu en zijn Johan Strauss Orkest,waar zij rollen uitvoerde zoals Olympia (les contes d’ Hofmann) , Adele (Die Fledermaus) , Sylvia (Csárdás Fürstin) , Grietje (Hänsel und Gretel) en anderen . Met Rieu zingt Carla over de hele wereld, zoals in de Radio City Hall (New York) , Waldbühne (Berlijn) , Schönbrunn Palace (Wenen) , Vrijthof (Maastricht) Olympic Park (Seoul) en International Forum (Tokyo) en Roger ‘s Center (Toronto) , en met hem heeft zij een aantal cd’s en dvd’s opgenomen die vaak worden uitgezonden door de grote tv-zenders in vele landen . In de seizoen 2014/15 is zij betrokken bij het ensemble van het Luzern Theater in Switzerland, waar ze in 2013 zong over met groot succes Scintilla in Bruno Maderna’s opera Satyricon, een van de hoogste rolen ooit geschreven voor een sopraan (tot een B6). Haar opera engagementen waren aan het Stadttheater Gießen voor het seizoen 2009/11, waar ze onder meer als Olympia (Les Contes d’Hoffmann), Koningin van de Nacht en Papagena (Die Zauberflöte), Marja (Der Revisor), Maria Luisa (Goya), evenals Valenciennes (Die Lustige Wittwe), Contessa de Boissy (Lo Schiavo) te zien was. En aan het Theater Luzern, in Zwitzwerland, in 2013, waar zij de hoogste partij ooit geschreven voor een sopraan gezongen heeft, de rol van Scintillavan Bruno Maderna’s opera Satyricon. Sinds 2007 maakt zij deel uit van mandoline ensemble The Strings uit Stein als gitarriste en met dit ensemble bracht zij in 2012 haar eerste solo album uit, Blue Bird. De arrangementen op deze CD zijn allemaal uniek en gemaakt door Carla zelf, in samenwerking met Annemie Hermans voor ‘The Strings’, en enkele muzikanten van het Johan Strauss Orkest van André Rieu, en twee bijzondere tracks met Carla als solo gitariste.

Salonorkest Da Capo

dacapoHet orkest, opgericht in 1985, bestaat uit zeven beroepsmusici, die allen hun opleiding genoten aan het Maastrichts Conservatorium.
Puttend uit een rijkelijk gevarieerd programma van deels authentieke, deels eigen arrangementen van wereldberoemde melodieën, brengt dit salonorkest de sfeer der etablissementen van de jaren twintig tot vijftig uit de twintigste eeuw weer tot leven.In korte tijd verwierf het ensemble naam en faam in binnen- en buitenland. Het orkest was meermaals te gast bij radioprogramma’s, maakte de afgelopen seizoenen tournees o.a. met Marco Bakker, de Belgische sopraan Katrien Gallez en Ernst Daniel Smid. Als solist traden samen het orkest op o.a. Carla Maffioletti, Fenna Ograjensek, Hubert Claessen,Franz Morschi en Hans van Heiningen.

Da Capo is ook bekend door zijn kinderconcerten i.s.m. Cees Rullens en Joost Meijs. Het Speculaasconcert met Sinterklaas en Zwarte Piet in de hoofdrol. Carnaval der dieren van Camille Saint-Saens en Peter en de Wolf van Serge Prokofjev bewerkt door Ernest Frissen voor klein orkest.Sinds 1994 concerteert Da Capo met zangsolisten op Moederdag in Wegberg (D).In 2016 was Bariton en Saxofonist Hubert Claessens de solist met een bijzonder programma. Dit theater seizoen begeleiden wij Carla Maffioletti tijdens haar concerten.
Discografie Da Capo:1986 LP "Nostalgie"
1988 CD "Da Capo"
1992 CD "Salonorkest Da Capo in concert met Marco Bakker en Katrien Gallez".
1996 CD "Ernesto" 2006 CD Nostagische Muziek.

Da Capo bestaat uit: Stehgeiger en leider van het orkest: Ernest Frissen Geboren en opgegroeid in Kerkade ontving zijn eerste muzikale lessen aan de Kerkraadse muziekschool. Hij vervolgde zijn muziekstudie aan het conservatorium te Maastricht.Hoofdvakdocenten waren Tibor Berkovits en Cees Hülsmann, kamermuziek bij Rostlav Dubinksy en Misha Geller. Volgde meestercursussen o.a. bij het Lasalle Quartet in Basel. Naast het salonorkest is hij verbonden aan de Kreismusikschule Heinsberg als "Hauptamtliche"muziekleraar in de vakken, viool, altviool, kamermuziek en dirigeert het kamerorkest van bovengenoemde muziekschool. Vanaf Oktober 2006 dirigeert hij het Locatelli kamerorkest in Landgraaf. Sinds september 2013 dirigeert hij het Collegium Musicum in Erkelenz.

Tweede viool: Marieke Keser Geboren en opgegroeid in ‘s Hertogenbosch ontving haar eerste muzieklessen aan de Muziekschool  te ’s Hertogenbosch. Muziekstudie aan het Conservatorium Maastricht Hoofdvakdocent: Robert Schreder.  Ze is Hoofd Educatie afdeling Dans en Muziek aan het CKE in Eindhoven. Daarnaast vormt ze samen met haar echtgenoot een pianotrio, waarmee  ze veel concerten geven in Brabant en omstreken.

Fluit/piccolo: Christianne van Gelder Geboren en getogen in Maastricht kreeg haar opleiding aan de muziekschool Maastricht vervolgde haar studie aan het conservatorium Maastricht Hoofdvakdocent :Jo Verboeket Winnares van de Edward Hustinxprijs Verbonden als docente aan de Muziekschool in Veenendaal.

Cello: Alex Geller Geboren en opgegroeid tot zijn tiende levensjaar in Moskou, daarna geëmigreerd naar Nederland. Muziekstudie aan het conservatorium Maastricht, Hoofdvakdocenten: Alexander Petrasch en Mirel Iancovici Naast zijn werkzaamheden in het salonorkest en pianotrio is hij een veelgevraagd cellist bij bekende kamer- en symfonieorkesten. Tevens is hij ook verbonden aan de muziekschool te ‘s Hertogenbosch als cellodocent.

Piano: Constant Notten Geboren en getogen in Beek Muziekstudie : Conservatorium Maastricht Hoofdvakdocenten: Joop Grubben en Jo Dusseldorp Winnaar van de Edward Hustinxprijs Verbonden als co-repetitor aan het conservatorium te Maastricht. Hij begeleidde zeer succesvol Roeland Gehlen (eerste prijs Oskar Backconcours) en Hubert Claessens (eerste prijs Elisabeth concours in Brussel.)

Contrabas: Jan Knooren Geboren en getogen in Merkelbeek Muziekstudie: Conservatorium Maastricht Hoofdvakdocenten: Henk Guldemond en Jean Sassen Verbonden aan de muziekschool Maastricht Veelgevraagd jazzbassist Naast zijn activiteiten als muzikant bouwt en repareert Jan basgitaren en contrabassen. ( www.knooren.nl) Zijn instrumenten worden bespeeld door bekende musici o.a. John Patituci.

Slagwerk: Paul Jussen (Vaals 1965) rondde in 1982 zijn opleiding af op de Muziekacademie van Voeren (België) met het behalen van de Belgische Regerings medaille. Vanaf 1982 studeerde hij percussie en pauken aan het Conservatorium van Maastricht bij Pieter Janssen, Werner Otten, Ruud Wiener en Chris Dekker. Hij behaalde zijn diploma  'Uitvoerend Musicus' in 1990 met cum laude en in hetzelfde jaar werd ook aan hem de Edmond Hustinx prijs uitgereikt. Hij was eerste paukenist van het Nationale Jeugdorkest van 1986 tot 1988. In Oktober 1988 werd hij aangesteld als paukenist en percussionist bij het  Radio Filharmonisch Orkest Holland. Vanaf 2003  is hij  de eerste paukenist van dit orkest.