Muzikale staf

foto John Gerits John Gerits  -  Dirigent

John Gerits studeerde aan het conservatorium te Maastricht. In 1979 behaalde hij het einddiploma Schoolmuziek B en in 1980 studeerde hij af in Solozang (akte-B). Hij volgde hiervoor onder meer lessen bij Toine Cremers, Dorothy Dorow en Hein Meens. Daarnaast volgde hij nog de studierichting directie voor harmonie- en fanfareorkesten bij Jan Eelkema en Heinz Friesen.

Na zijn studie gaf hij les op diverse basisscholen en het Mgr. Zwijssencollege te Veghel. Momenteel is John Gerits verbonden aan de Philips van Horne Scholengemeenschap te Weert waar hij muziek doceert van brugklas tot en met examenklas. In 2007 startte John Gerits binnen zijn huidige werkkring een Voco-opleiding. Dit is een aanvullende leerweg die leerlingen voorbereidt op een eventuele keuze voor het conservatorium of een opleiding in de lichte muziek.

John Gerits is diverse jaren dirigent geweest van het Christelijk Gemengd Koor Heerlen, het Brunssums Mannenkoor en het Vriendenkoor Spaubeek. Ook was hij tweede dirigent en zangpedagoog van de Mastreechter Staar. In 2009 heeft hij na 20 jaar afscheid genomen van het Mannenkoor Koninklijk 'Walram's Genootschap van Valkenburg'. Met dit koor en het Geleens Mannenkoor Mignon heeft hij diverse cd`s uitgebracht. In 2007 startte hij het projectkoor Canto Limburg.

Gedurende zijn loopbaan werkte hij samen met tal van bekende artiesten o.a. Caroline Kaart, Wilma Bierens Verbeet, Angelina Ruzzefante, Pascal Pittie, Daphne Ramakers en Christoph Plessers. Op het gebied van de popmuziek heeft hij diverse producties op de planken gebracht met Jan Vayne, Margriet Eshuis, Rogier van Wegberg en Frank van der Heyden. Onlangs heeft hij nog diverse concerten met de damespopgroep Reïncarnatus uitgevoerd.

Op 1 maart 2010 is John Gerits benoemd tot dirigent van het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius.

Foto Augustine Boshouwers

Augustine Boshouwers  -  Repetitor

Augustine Boshouwers studeerde aan het conservatorium te Maastricht en behaalde er de diploma's docerend en uitvoerend musicus met onderscheiding. Sedertdien is zij op velerlei gebied werkzaam: als docente, soliste en begeleidster van vele koren en solisten. Met de tenor Hubert Delamboye vormt zij een duo dat liederenrecitals verzorgt met onder meer Winterreise, Schöne Müllerin en Italiaanse liederen op het programma.

Met ingang van maart 2009 is Augustine benoemd als  pianiste en repetitor van het KHM St.-Pancratius.

Muziekcommissie

Jeu Knubben (voorzitter)