insigne kop KHM St.-Pancratius
Journaal

Een overzicht van de activiteiten van ons koor in de afgelopen drie jaar.

Zaterdag 4 mei:
Dodenherdenking - Gemeentehuis Heerlen

Zondag 19 mei:
Florence Nightingale Concert

Zaterdag 25 mei:
Jubileumconcert samen met Christelijk Gemengd Koor

 
zo 16 dec 2018
Kerstgala 2018
ROYAL THEATER HEERLEN
Zondag 16  december 14 uur.


Het geheel werd op piano begeleid door Augustine Boshouwers
en stond onder leiding van onze dirigent John Gerits.

Verder werkten mee het Mandoline Orkest en Ensemble The Strings uit Stein onder leiding van Annemie Hermans.

Niet op de laatste plaats was er jong talent:
Soliste Babs Amkreutz
zo 18 nov 2018
Optreden  Kapel Parc Imstenrade


Zondag 18 nov 2018

In de kapel van Parc Imstenrade (voorheen Vroedvrouwenschool), Zandweg Heerlen.

foto: Sociaal Historisch Centrum voor Limburg


vr 18 mei 2018
Florence Nightingale Concert 5
mantelzorg2aInmiddels een traditie dit bijzondere 5e Florence Nightingale Concert, bedoeld om de vele vrijwilligers die op enigerlei wijze een hulpbehoevende medemens bijstaan, een compliment te geven en een gezellige avond te bezorgen als dank voor het goede werk dat zij doen.

Aan het concert werken dit jaar mee:
Carla-Maffioletti-foto-Wim-Langohr1.jpgCarla Maffioletti   http://www.carlamaffioletti.com

De sopraan Carla Maffioletti  is van Braziliaanse afkomst maar heeft ook Italiaans en Nederlands bloed in haar genen. Zij studeerde zang en klassiek gitaar aan de Universiteit UFRGS haar land Brazilië. In 1998 verhuisde ze naar Maastricht om te studeren bij Mya Besselink aan het Conservatorium van Maastricht. In 2000, na haar enorme succes bij de Münchner Singschul’ in Duistland, werd zij verder gevormd door de geprezen noord Amerikaanse sopraan Reri Grist. Sinds 2002 is zij een van de solisten bij de beroemde violist en dirigent Andre Rieu en zijn Johan Strauss Orkest.

Verder werkten mee:
dacapoSalonorkest Da Capo

Het orkest, opgericht in 1985, bestaat uit zeven beroepsmusici, die allen hun opleiding genoten aan het Maastrichts Conservatorium.
Puttend uit een rijkelijk gevarieerd programma van deels authentieke, deels eigen arrangementen van wereldberoemde melodieën, brengt dit salonorkest de sfeer der etablissementen van de jaren twintig tot vijftig uit de twintigste eeuw weer tot leven.In korte tijd verwierf het ensemble naam en faam in binnen- en buitenland. Het orkest was meermaals te gast bij radioprogramma’s, maakte de afgelopen seizoenen tournees o.a. met Marco Bakker, de Belgische sopraan Katrien Gallez en Ernst Daniel Smid. Als solist traden samen het orkest op o.a. Carla Maffioletti, Fenna Ograjensek, Hubert Claessen,Franz Morschi en Hans van Heiningen.
 
za 17 mrt 2018
175 Joar Bloasmoeziek i Kirchroa
mantelzorg2aOnder het motto "175 Joar Bloasmoeziek i Kirchroa" vierde het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade zijn 175-jarig bestaan.  De aftrap van dit jubileumjaar werd gegeven op zaterdag 17 maart 2018 met een Jubileum Openingsconcert in de Lambertuskerk. Een bijzonder concert dat hoorde bij een bijzonder jubileum: 175 jaar blaasmuziek in Kerkrade. Bijzonder hierbij was bovendien de uitnodiging aan ons koor, het Koninklijk Heerlens Mannenkoor, om aan het concert deel te nemen. Iedereen zal begrijpen dat wij ons als Heerlens koor vereerd voelden in Kerkrade op te kunnen treden bij deze bijzondere gelegenheid. Een concert met topmuzikanten, zowel instrumentaal als vocaal.
 
zo 17 dec 2017
Kerstconcert 2017  -  HOLY MOLY!
Afbeelding Pancratiuskerk HeerlenOns traditionele kerstconcert vond dit jaar eens niet plaats in de Pancratiuskerk maar tussen de zeecontainers van het Holy Moly gebeuren. De containers moesten zorgen voor een bijzondere sfeer rond kerst en nieuw op de pleinen van Heerlen. Zo kon het zijn dat wij en onze gasten die avond met een dikke jas aan op een podium tussen containers stonden.

Traditiegetrouw brachten wij ons kerstconcert met jong talent. Onze stemkracht werd ditmaal aangevuld met een kinderkoor (jongste deelnemer 4 jaar) en leerligen van het Bernardinuscollege t.w. brugklas leerlingen en leerlingen van de eindexamengroep. Deze jonge inbreng kwam niet alleen. Zij brachten hun ouders mee die als enthousiast publiek fungeerden op de verhoudigsgewijs beperkte ruimte voor toehoorders. De "zaal" was daarmee goed gevuld.

Het resultaat van de samenzang van koor en gasten mocht er zijn! Op het programma stond een mix van traditionele en niet traditionele kerstliederen die bij het publiek goed in de smaak viel. De zang werd afgewisseld met instrumentale muziek door jonge solisten. Dat waren Tina Smeets op dwarsfluit, Boudewijn Stijnen op piano en Guilherme Gomes Raminhos op gitaar. Niet op de laatste plaats mochten wij genieten van het Saxofoonkwartet van de Muziekschool Schunck*. Het geheel stond weer onder deskundige leiding van onze dirigent John Gerits en werd op de piano begeleid door Augustine Boshouwers. Al met al een bijzondere avond.
 
zo 17 dec 2017
Kerstconcert 2017  bij  SCHUNCK*
Afbeelding Pancratiuskerk HeerlenEn ook dit jaar weer een keur aan koren en muziekgezelschappen dat deelnam aan het inmiddels traditionele kerstconcert bij Schunck* in Heerlen. Natuurlijk waren ook wij weer van de partij net als in voorgaande jaren. Het was weer op en top kerstsfeer in Heerlen centrum!
 
zo 19 nov 2017
Opluisteren eucharistieviering  -  Pancratiuskerk
Afbeelding Pancratiuskerk HeerlenAls tegenprestatie voor het beschikbaar stellen van het kerkgebouw ten behoeve van ons kerstconcert.
 
zo 5 nov 2017
 Opera meets Musical
AfficheEen gezamelijk concert van de
Koninklijke Philharmonie Bocholtz

o.l.v. Matty Cilissen, het
KHM St.-Pancratius
en het
Koninklijk Roermonds Mannenkoor
beide koren o.l.v. John Gerits.

Solisten
:
Sopraan Fenna Ograjensek en
tenor Mario Ahlborn.

logo Parkstad Theater
za 17 jun 2017
Chorbiennale 2017 Aachen - Lange Chornacht
Afbeelding Pancratiuskerk HeerlenConcertmarathon met ca. 70 koren uit de regio Aken en de buurgemeenten in België en Nederland. Wij traden op tijdens de 'Lange Chornacht' in de Citykirche St. Nikolaus in het centrum van Aken.Het vervolg, op de terassen van Aken, mocht er ook zijn!

Lees hier Aachener Zeitung
 
do 18 mei 2017
Florence Nightingale Concert - Theater Heerlen
Afbeelding gedenksteen Akerstraat HeerlenInmiddels een traditie, dit bijzondere concert, bedoeld om de vele vrijwilligers die op enigerlei wijze een hulpbehoevende medemens bijstaan, een compliment te geven en een gezellige avond te bezorgen als dank voor het goede werk dat zij doen.
Naast gerenomeerde artiesten zoals Brigitte Heitzer en het Jazzensemble AD HOC gaf ook jong talent weer acte de présence. Dit jaar waren dit de 15-jarige Carmen Huppertz op de sopraan-saxofoon en de 17-jarige pianist Wai Keung Liu, winnaar van het onlangs gehouden Limburgs Jeugd Piano Concours. Onderdeel van de hieraan verbonden prijs was het door ons koor aangeboden optreden tijdens het Florence Nightingale Concert.
 
do 4 mei 2017
Dodenherdenking Heerlen
Afbeelding gedenksteen Akerstraat HeerlenOpluisteren dodenherdenking Heerlen. Locatie: gemeentehuis Heerlen en gedachteniskapel aan de Akerstraat in Heerlen.
 
zo 18 dec 2016
Kerstconcert Pancratiuskerk Heerlen
Op zondag 18 december presenteerden wij ons traditionele kerstconcert in de Pancratiuskerk te Heerlen. Aan dit concert werd medewerking verleend door jong talent van het Bernardinuscollege, het Limburgs Trombone Ensemble, organist Jo Louppen en een tweetal solisten van ons eigen koor. Het geheel stond onder leiding van dirigent John Gerits en werd op de piano begeleid door Augustine Boshouwers. Op het programma stond een mix van traditionele en niet traditionele kerstliederen hetgeen, te oordelen naar de reacties van het publiek, goed in de smaak viel.

Onderstaand één van de uitgevoerde werken:  'Kriestu Tvojemu'
Opname: James Barton (koorlid)
Ralf Krewinkel

Bij aanvang van het concert werd de heer Ralf Krewinkel, burgemeester van de gemeente Heerlen, in de lijn der traditie geïnstalleerd als erepreses van ons koor. Hij volgde de heer Paul Depla op die het burgemeesterschap van Heerlen verruilde voor dat van Breda.

Screenshot
za 17 dec 2016
Kerstconcert Schunck* 2016
afb winterjasmijnEen keur aan koren en muziekgezelschappen nam vandaag deel aan het inmiddels traditionele kerstconcert bij Schunck* in Heerlen. Net als in voorgaande jaren waren ook wij weer van de partij. Het was weer op en top kerstsfeer in Heerlen centrum!
zo 11 dec 2016
Eucharistieviering Pancratiuskerk Heerlen
pancratiuskerk Uit erkentelijkheid voor het beschikbaar stellen van het kerkgebouw voor concerten van ons koor luisteren wij regelmatig eucharistievieringen op.
zo  6 nov 2016
Laatste allerzielenviering - Stichting Samen Onderweg
BernardinuskapelHet was een jaarlijks terugkerende traditie dat wij klank gaven aan de allerzielenviering van de Stichting Samen Onderweg. Met het opheffen van de stichting eindigt deze traditie die al die jaren plaatsvond in de Bernardinuskapel te Heerlen.
do 27 okt 2016
Ontdek je stem !
afb Martin HurkensEen goed bezochte avond onder leiding van Martin Hurkens bedoeld om kennis te maken met ons koor en te beleven hoe het is om in een mannenkoor mee te zingen.
Het is nu nog afwachten hoeveel bezoekers van deze avond zich melden als aspirant koorlid. Een begin is in ieder geval gemaakt!
wo 19 okt 2016
Concert met de Eckernförder Chorgemeinschaft
Eckernförder chorSamen met de Eckernförder Chorgemeinschaft von 1860 e.V. brachten wij in de Pancratiuskerk een gevarieerd concert tot genoegen van het publiek en van onszelf. De Eckernförder Chorgemeinschaft is een gemengd koor uit Eckernförde in Schleswig Holstein (Noord Duitsland), opgericht in 1860. Het koor telt momenteel 60 actieve zangers en zangeressen van verschillende leeftijden hetgeen zorgt voor een mooie koorklank. Als amateurgezelschap hanteert het koor geen toegangseisen. Iedereen mag meedoen maar moet wel getuigen van gemeenschapszin en plezier in het samen zingen met anderen. Dirigent is mevrouw Angela Lins die het koor inspireert met haar frisse kijk op muziek. Vooral haar geduld en plezier aan het koorwerk motiveert de leden − naar eigen zegge − tot bijzondere prestaties. Het koor treedt regelmatig op in Schleswig Holstein en daarbuiten. Ook buiten de landsgrenzen zijn zij geen onbekenden getuige het feit dat zij van 16 tot 20 oktober 2016 te gast waren bij ons koor. Krantenknipsel
do 14 jul 2016
Laatste repetitie koorseizoen 2015 - 2016
Lentefair binnenplaats De RouschDit jaar stond de laatste repetitie van het seizoen in het teken van het afscheid van de dames van het damescomité . Zoals bekend is het damescomité onlangs gestopt met haar activiteiten. Daarom was tijdens deze laatste repetitie, traditioneel gehouden op Kasteel Terworm, bijzondere aandacht voor de scheidende dames. Gezien hun bijzondere verdienste voor het koor gedurende 28 jaren werden zij allen benoemd tot erelid van het (hun) koor en uiteraard uitbundig toegezongen door de leden zangers.

Een bijzonder woord van dank gaat ook dit jaar weer uit naar onze bescherm- en kasteelheer Freek van der Valk die met zijn echtgenote onze jaarlijkse repetitie op Kasteel Terworm mogelijk maakt en faciliteert.
zo 12 jun 2016
Lentefair  -  Auberge De Rousch
Lentefair binnenplaats De RouschDe Lentefair is inmiddels een traditie op initiatief van en georganiseerd door het Damescomité Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius.
Voor de liefhebbers was er een ruim aanbod van kunst, brocante, lederwaren, eten, drinken, bloemen, sieraden, en muziek!

Een deel van de entreeopbrengst was bestemd voor het Toon Hermans Huis Heerlen.
De goede stemming op de fair werd opgeluisterd door het koor met een repertoire passend bij deze overwegend zonnige zondagmiddag op de historische binnenplaats van Auberge De Rousch

Met dank aan het damescomité!
za 11 jun 2016
Concerte Moutarde   -   50 jaar Mechels Vocaal Ensemble
Afbeelding Mechels Vocaal EnsembleHet Mechels Vocaal Ensemble vierde dit jaar haar 50 jarig bestaan.
Bij die gelegenheid organiseerde het koor onder de naam Concerte Moutarde een korentreffen van gerenommeerde Limburgse koren.


Het Mechels Vocaal Ensemble is opgericht in 1966 in het toenmalig café Paradiso, tegenwoordig bekend onder de naam  't Hilleshagerhöfke.
Een groot aantal oud-leden had zich bereid verklaard om als gastzanger van het MVE mee te doen aan het jubileumconcert. Zodoende was het koor bij zijn jubileum bijna dubbel zo groot als normaal.

De deelnemende koren :
  • Mechels Vocaal Ensemble.
  • Canto Rinato - vocaal ensemble, Schinveld.
  • Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius.
  • Kamerkoor Transparence - Klimmen.
  • Fusion - close-harmony koor, Sittard.

Mechelen, 14 juni 2016

Beste muzikale vrienden,

Met een voldaan gevoel kijken wij allen terug op ons jubileumconcert van zaterdag 11 juni jl.
Wij genieten nog volop na van "Concerte Moutarde" dat voor deelnemers en publiek als een groot succes kan worden beschouwd, hetgeen blijkt uit de lovende commentaren. Dit succes is mede te danken aan de muzikale prestatie waarmee jullie ons jubileumconcert gestalte hebben gegeven.
Door jullie muzikale inbreng hebben de toehoorders kunnen kennismaken met de veelzijdigheid van de Limburgse koormuziek maar ook met de muzikale kwaliteit van de medewerkende koren. Jullie deelname heeft ons gouden jubileumconcert "Concerte Moutarde" tot een groot succes gemaakt.
Daarom een oprecht woord van dank en waardering aan de dirigenten, zangers en begeleiders van jullie koren voor de deelname en de geleverde prestatie. Wij wensen dat de gesmede vriendschapsbanden in de toekomst op enigerlei wijze een vervolg kunnen krijgen.

Hartelijke groet,
Mechels Vocaal Ensemble,
Math Schouteten, secretaris.

 
di 10 mei 2016
Florence Nightingale Concert 3
Afbeelding 'hand op hand'Dinsdag 10 mei 2016: het derde Florence Nightingale Concert in het Parkstad Limburg Theater Heerlen! De Florence Nightingale Concerten zijn bedoeld als ode aan mensen die als mantelzorger, vrijwilliger of professioneel werkzaam zijn in de zorg.


Artiesten uit eigen regio en jong talent
Naast het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius dat o.l.v. dirigent John Gerits het voortouw nam, gaven een keur aan solisten acte de présence. Naast gerenommeerde artiesten als Vocal Chord, singer-songwriter Joep Conjaerts, cabaretier Jack Vinders en uit eigen gelederen bariton Hans Knubben waren traditioneel ook jeugdige talenten van de partij. Dit jaar waren dat Enzo Kok, viool en Cedric Honings, gitaar. Het programma omvatte een mengeling van verschillende muziekstijlen, van pop naar klassiek.

Florence Nightingale
Evenals de voorgaande Florence Nightingale Concerten werd ook dit concert traditioneel gehouden op of nabij de 12e mei - de Dag van de Verpleging - die, niet toevallig, gelijk valt met de geboortedag van Florence Nightingale. Bijzondere bijkomstigheid hierbij is dat de naamdag van Pancratius, waaraan ons koor zijn naam ontleent, ook op 12 mei valt!
De jonge Florence Nightingale (1820–1910) was als tiener al begaan met het lot van de armen, zieken en gewonden en zij nam zich voor hieraan iets te verbeteren. Ze deed op verschillende plaatsen in Europa ervaring op bij de verzorging van zieken; verpleging als vak bestond toen nog niet. Deze veelzijdige vrouw is niet alleen bekend geworden als de grondlegger van de moderne verpleegkunde maar ook als een belangrijke pionier van de moderne verzorgingsstaat.

Hart onder de riem
Met dit concert naar haar vernoemd hebben wij ook dit jaar weer de werkers in de zorg, ongeacht of zij dit beroepsmatig dan wel vrijwillig doen, een hart onder de riem gestoken en eens extra in het zonnetje gezet als blijk van waardering voor hun bijzondere, vaak moeilijke werk. Ook dit jaar doneren wij een deel van de opbrengst van de entreegelden aan het Steunpunt Mantelzorg in Parkstad.

 
zo 17 apr 2016
Gezamenlijk optreden met Musica Vincit
Afbeelding musica vincit Een gezamenlijk concert in de Petrus en Pauluskerk te Schaesberg (Landgraaf) van het KHM St.-Pancratius en Musica Vincit.
Musica Vincit staat voor muziek overwint. Opgericht op 21 augustus 2003 als ‘Stichting Klassiek Koor Musica Vincit’. Klassiek wijst in dit verband op de klassieke samenstelling van het koor: 4 stempartijen t.w. sopranen, alten, tenoren en bassen. Het koor bestaat momenteel uit een veertigtal enthousiaste zangers/zangeressen uit Parkstad en Heuvelland en staat sinds januari 2011 onder leiding van Augustine Boshouwers uit Landgraaf.

INFO:  www.musica-vincit.nl  en op  Facebook
 
zo 6 mrt 2016
Opluisteren eucharistieviering Pancratiuskerk Heerlen
interieur kerkAls tegenprestatie voor het beschikbaar stellen van het kerkgebouw voor concerten van ons koor luisteren wij regelmatig eucharistievieringen op.
 
wo 23 dec 2015
Serious Request 2015  -  aanbieding donatie
Serious Request Samen met ons Damescomité brachten wij
€ 3532,17 bij elkaar voor Serious Request. Hiervan doneerden de dames € 890,-  de helft van de entree opbrengsten van hun Kerst- en Winterfair op 22 november jl. Speciaal in het kader van Serious Request organiseerde het koor op Kasteel Terworm een Open Air Winterconcert in nauwe samenwerking met de staf van het kasteel.
Aan het concert werkten verder belangeloos mee de solisten: Martin Hurkens, Paul van Loo, Enzo Kok (een jong talent op viool), Joep Conjaerts (singer-songwriter) en Hans Knubben (solist uit eigen gelederen). Verder waren van de partij Christian Martens (saxofoon) en Stan Smeets (onder meer bekend van tv-programma De beste Singer-Songwriter van Nederland).
Al met al een resultaat dat er wezen mag! Met dank aan de bezoekers van de fair en het concert.
 
wo 23 dec 2015
Serious Request 2015  -  optreden in de Nieuwe Nor
Afbeelding Nieuwe NorOp deze woensdagavond werd in de NIEUWE NOR een benefietavond gehouden ten behoeve van 3FM Serious Request. Dit gebeurde in samenwerking met het Rode Kruis, Stichting Popmuziek Limburg, Friendly Fire (boekingskantoor) en de Limburgse poppodia.

Tussen 18 en 23 december 2015 vond elke avond, telkens in een ander Limburgs poppodium, deze benefietavond plaats. De focus lag hierbij op lokaal talent. Wij waren gevraagd om deze avond te openen.

Na afloop van ons optreden In de Nieuwe Nor zijn wij de opbrengst van onze actie en die van het Damescomité ten behoeve van Serious Request, in totaal € 3532,17, gaan aanbieden bij het Glazen Huis.

 
di 22 dec 2015
Serious Request 2015  -  Open Air Winterconcert
Afbeelding Kasteel TerwormEen concert in winterse sferen op een bijzondere locatie: de binnenplaats van Kasteel Terworm, compleet met vuur-
korven, glühwein en mooie sfeervolle muziek. Naast en met het koor traden diverse artiesten op. Dit gebeurde belangeloos evenals het beschikbaar stellen van Kasteel Terworm.
De opbrengst van dit bijzonder evenement kwam geheel ten goede aan Serious Request! Naast het koor werkten mee: Martin Hurkens, Paul van Loo, Enzo Kok (een jong talent op viool), Joep Conjaerts (singer-songwriter) en Hans Knubben (solist uit eigen gelederen). Verder warenvan de partij Christian Martens (saxofoon) en Stan Smeets (onder meer bekend van tv-programma De beste Singer-Songwriter van Nederland).
Samen brachten wij een hartverwarmend concert op een bijzondere locatie met een cross-over van muziek: klassiek, modern, luisterliedjes en meer…
 
zo 13 dec 2015
KERSTCONCERT  -  Pancratiuskerk Heerlen
Afbeelding waxinelichtjesRuim 80 zangers, onder leiding van dirigent John Gerits en op de piano begeleid door Augustine Boshouwers, brachten sfeervolle muziek passend in de kersttijd.
Een bijzondere bijdrage aan dit concert kwam van het Jazz combo PADÀM.

Traditiegetrouw was ook dit jaar weer jong talent van de partij! Zo kon het publiek kennis maken met Susan Buve, sopraan en Enzo Kok, viool.

Dit concert kwam tot stand met
financiële ondersteuning van:

Logo Huis voor de Kunsten Limburg


 
zo 6 dec 2015
Opluisteren eucharistieviering Pancratiuskerk Heerlen
Detail Pancratiuskerk Als tegenprestatie voor het beschikbaar stellen van het kerkgebouw op 18 april van dit jaar voor een gezamenlijk concert met het Groot Mannenkoor Zwolle.
zo 22 nov 2015
Kerstfair in Auberge De Rousch
Afb DamescomitéTraditiegetrouw organiseerde het damescomité weer de jaarlijkse kerstfair in Auberge de Rousch in Heerlen. Tal van standhouders presenteerden er hun producten. Het koor zorgt voor de muzikale omlijsting van het geheel dat ook dit jaar wer een succes genoemd mag worden.
De helft van het entreegeld gaat naar Serious Request.
 
zo 1 nov 2015
Samen Onderweg - eucharistieviering Bernardinuskapel
Afb glas in lood Bernardinuskapel Het is een jaarlijks terugkerende traditie dat wij de Allerzielenviering van de Stichting Samen Onderweg met onze muziek opluisteren.
 
do 9 jul 2015
Laatste repetitie van het koorseizoen 2014-2015
Afb laatste repetitie TerwormLaatste repetitie van het seizoen bij welke gelegenheid wij onze vrienden en sponsors uitnodigden voor een gezellige middag op Kasteel Terworm met, hoe kan het anders, KOORMUZIEK!

Het waren echter niet alleen de zangers van Pancratius die voor de muziek zorgden, ook de toehoorders ontkwamen niet aan "meziek maake!" onder de regie van onze dirigent John Gertits.
 
zo 21 jun 2015
Opluisteren eucharistieviering Pancratiuskerk Heerlen
Kroonluchter Pancratiuskerk Op 18 april van dit jaar hebben wij een gezamenlijk concert met het Groot Mannenkoor Zwolle mogen uitvoeren in de Pancratiuskerk. Uit erkentelijkheid hiervoor hebben wij  een bijzonder muzikaal cachet gegeven aan de eucharistieviering op deze zondag.

Onderstaand de reactie op ons optreden van de secretaris van de Sint Pancratiusparochie , mevrouw Annerie Bosch: ‘Ik vond het geweldig zulk mooi koor in onze St. Pancratiuskerk te mogen beluisteren. Mijn complimenten. (…) Ben blij dat wij nog een keer dit jaar van de mooie zang van jullie koor in onze kerk mogen genieten.’
 
za 13 jun 2015
Lange Chornacht Aachen
Afb Lange Chornacht Ons optreden tijdens de Lange Chornacht Aachen, onderdeel van de Internationale Chorbiennale 2015, mogen we zonder overdrijven een  succes noemen! Terwijl de nacht lang was voor het publiek kregen wij, en nog zo’n 70 andere koren uit de regio Aken en buurgemeenten in België en Nederland, elk gedurende 20 minuten de tijd om van ons te laten horen. En dat deden we. Met ons uitgekiende gevarieerde programma hadden wij de aanwezigen in de in de Citykirche St. Nikolaus al snel op onze hand. Een klinkend applaus viel ons ten deel niet zelden onderstreept met bravogeroep. Een geslaagd concert dus waarvan niet op de laatste plaats wijzelf volop hebben genoten. Bezoek hier de website van de Chorbiennale voor uitvoerige informatie.
 
za 30 mei 2015
Tegenbezoek aan Groot Mannenkoor Zwolle
Zwolle Mannenkoor Nadat wij met het Groot Mannenkoor Zwolle een gezamenlijk concert verzorgden in de Pancratiuskerk in Heerlen was het nu onze beurt voor een tegenbezoek. Hoogtepunt was een gezamenlijk concert in de Grote of Sint-Michaëlskerk aldaar.
Lees voorgeschiedenis
di 12 mei 2015
Florence Nightingale Concert
Mantelzorg kousen aantrekken Dinsdag 12 mei 2015 was het Parkstad Limburg Theater Heerlen het toneel voor het tweede Florence Nightingale Concert. Deelnemers waren het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius, onder leiding van John Gerits, de Schintaler, Martin Hurkens (tenor), Paul Kicken (hobo), Ivo Rosbeek en Paul van Loo. Vanuit de traditie van ons koor om jong talent bij onze concerten te betrekken mochten wij bovendien aan het publiek voorstellen Youp Schyns, een 13-jarige pianovirtuoos en de talentvolle jonge violiste Saskia Frijns. Op het programma stond een grote variatie aan muziek, waarbij het Limburgse karakter een bijzondere rol speelde, met een knipoog naar ons mijnverleden.

De Florence Nightingale Concerten zijn bedoeld om de vele vrijwilligers bij zorginstellingen, mantelzorgers en al diegenen die op enigerlei wijze een hulpbehoevende medemens bijstaan, een compliment te geven en een gezellige avond te bezorgen als dank voor het buitengewoon goede werk dat zij doen.

Dit jaar was samenwerking gezocht met Limburgse artiesten. Het programma omvatte naast klassieke werken - zoals het duet uit de Parelvissers met Martin Hurkens en Hans Knubben - ook nummers uit diverse musicals, zoals West Side Story, Billy Elliot en andere bekende werken. Voor de Limburgse toon zorgden Paul van Loo en Ivo Rosbeek. Hun specialiteit is o.a. Limburgstalige luisterliedjes met verhalen uit het dagelijke leven, ernstig of vol humor, confronterend of subtiel. Daarnaast de Schintaler met hun bekende Limburgse liedjes en muziek. De deelnemende artiesten traden samen op met het koor en afzonderlijk. De knipoog naar ons mijnverleden kwam tot uiting in de uitvoering door het koor van het bekende Glück Auf en Once we Were Kings uit de musical Billy Elliot. Hierbij werd het koor geflankeerd door leden van het Mijnmuseum in koempelkleding met ‘patsj’ en lamp.

Kortom een zeer gevarieerd programma waarvan een kleine 600 toehoorder volop genoten getuige het uitbundige applaus wat het koor en zijn gasten ten deel viel. Aan het einde van de voorstelling overhandigde Jos Amkreuts, voorzitter van het koor, aan Angèle van Kasteren een check ter waarde van 10% van de opbrengst van dit bijzondere concert.

Angèle van Kasteren is Coördinator CIZOP (Centrum voor Informele Zorg Ondersteuning Parkstad) Het CIZOP biedt een brede range aan activiteiten / producten op het gebied van mantelzorgondersteuning en vrijwillige thuishulp waarbij het steunpunt voor mantelzorgers Parkstad zich meer als expertisecentrum op het gebied van informele zorg profileert.
 
za 9 mei 2015
Lentefair, een initiatief van het Damescomité
Spandoek Lentefair Kunst, brocante, lederwaren,
eten & drinken, muziek, bloemen, planten, sieraden en nog veel meer!
En dat tegen spotprijzen, waar?  Op de Lentefair 2015.
Met dank aan het damescomité!
 
ma 4 mei 2015
Dodenherdenking Heerlen
Afbeelding gedenksteen Akerstraat Heerlen Opluisteren dodenherdenking Heerlen. Locatie: gemeentehuis Heerlen en gedachteniskapel aan de Akerstraat in Heerlen.
 
za 18 apr 2015
Gezamenlijk concert met het Groot Mannenkoor Zwolle
Koorleden mannenkoor Zwolle Ditmaal was de Pancratiuskerk te Heerlen het decor voor een gezamenlijk concert van het Groot Mannenkoor Zwolle o.l.v. Hennie Ramaekers en het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius o.l.v. John Gerits.

Het gezamenlijk concert was onderdeel van een uitwisseling tussen de beide koren. Dit was mede het gevolg van de goede contacten en de sterk overeenkomende muzikale opvattingen van de dirigenten.
Met het eigentijds muzikaal programma dat ten uitvoer werd gebracht wilden beide koren laten horen dat koormuziek modern en verassend entertainment kan zijn. Naast klassieke koorwerken stonden ook popmuziek en musicals op het programma. De koren concerteerden afwisselend, maar ook gezamenlijk.

Beide koren zetten sterk in op modernisering van het repertoire. Het toevoegen van moderne herkenbare muziek uit musicals en popmuziek, in combinatie met een zangcursus voor nieuwe leden en koorscholing voor de zittende van de leden, heeft zijn vruchten afgeworpen. Niet alleen worden de concerten van beide koren beter bezocht maar ook is het ledenaantal toegenomen tot boven de tachtig zangers.
Tijdens deze concertavond werd dus vooral hedendaagse populaire muziek ten gehore worden gebracht o.a. uit musicals als Jesus Chríst Superstar, Phantom of the Opera, West Side Story en Billy Elliot. Verder bekende werken als All by my Self, Nella Fantasia en The Rose!
Naast de beide koren werkten aan het concert mee de Hongaarse tenorsolist Krisztián Egyed en de 13 jarige piano virtuoos Youp Schyns uit Sippenaeken.